ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03/11/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

                                                                                                                                             Κέρκυρα, 03/11/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μαράσλειο Μέγαρο μεταξύ του Προέδρου κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη και του Α’ Αντιπροέδρου κ. Νικόλαου Χειρδάρη με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου καθώς και του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Απασχόλησης κ. Παναγιώτη Βαρούχα και συζήτησαν την ενεργοποίηση δράσεων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κέρκυρας (ΟΧΕ).

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις αυτές θα αφορούν την κατάρτιση ανέργων καθώς και την ενίσχυση υφιστάμενων αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της  Πολιτιστικής και δημιουργικής Βιομηχανίας, οι οποίες έχουν έδρα εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας. Η κα Δήμαρχος, ως προϊσταμένη της Αστικής Αρχής,  συμφώνησε με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και αποφάσισαν από κοινού να αναλάβουν δράση για την ενεργοποίηση των εν λόγω χρηματοδοτήσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την τοπική οικονομία λόγω των επιπτώσεων που υπάρχουν από την πανδημία του COVID 19 και ως εκ τούτου τέτοιες δράσεις μπορούν να λειτουργήσουν με θετικό τρόπο στην ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο θα κρατά ενήμερα τα μέλη του για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων         

       

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
20201103_DELTIOTYPOU_EPIMELITIRIO_DIMARCHOS_F435237732.pdf