ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Επιστολή Μίχαλου στην υπουργό Πολιτισμού για την ΑΕΠΙ
17/02/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για την επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμούκ. Λυδία Κονιόρδου που στάλθηκε από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κο. Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ο κ. Μίχαλος επανέρχεται στο αίτημα των Επιμελητηρίων για ουσιαστική τροποποίηση του σχεδίου νόμου που έχει καταρτίσει το υπουργείο Πολιτισμού και αφορά τη διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα αποδίδουν δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της κερδοσκοπικής εταιρείας ΑΕΠΙ ΑΕ, ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών που αποκάλυψαν μεγάλες ατασθαλίες.

 

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος επισημαίνει ότι πρέπει να ανακληθεί η λειτουργία της ΑΕΠΙ ΑΕ και στο σχέδιο να συμπεριληφθεί διάταξη για "υποχρεωτική διαπραγμάτευση" μεταξύ χρηστών και δικαιούχων και "κρατικό επίτροπο", καθώς κανείς χρήστης πλέον δεν εμπιστεύεται να συνεργαστεί με την ΑΕΠΙ χωρίς τις συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες.

 

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς την κ. Κονιόρδου, τέλος, είναι απορίας άξιο γιατί έγιναν τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου και δεν εισήχθη στη Βουλή προς ψήφιση άμεσα το αρχικό σχέδιο νόμου Μπαλτά που κατατέθηκε στις 4/7/2016 και με το οποίο ήταν σύμφωνοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

 

 Επισυνάπτεται αναλυτικά η επιστολή:

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIO_TYPOU_EPISTOLH_MICHALOU_STHN_YPOURGO_POLITISMOU_GIATHN_AEPI_20170217_F1773824030.pdf