ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
04/03/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

epimel-Filippines_F394150479.JPG

Η Α.Ε. ο πρέσβης των Φιλιππίνων κ. Montealegre  επισκέφθηκε την Παρασκευή 20-2-2014 το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Λόγω επιμελητηριακών υποχρεώσεων του Προέδρου του Επιμελητηρίου στην Αθήνα για την συνάντηση με την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινων Περιοχών της Βουλής, τον κ. Πρέσβη υποδέχθηκαν οι κ.κ. Παντελεήμων Κοντός Α΄ Αντιπρόεδρος , ο κ.  Παύλος Μεταλληνός Β΄ Αντιπρόεδρος και ο Νικόλαος Χειρδάρης Γενικός Γραμματέας.

Κατά τη συνάντηση ανιχνεύτηκαν οι δυνατότητες συμμετοχής του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε σχεδιαζόμενη επιχειρηματική αποστολή στη Δημοκρατία των Φιλιππίνων με σκοπό την σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων και τη δημιουργία συνεκτικών δεσμών.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο λαών, στον φυσικό πλούτο και την τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών. Επίσης αναφέρθηκε η οικονομική παρουσία των Φιλιππίνων η οποία είναι η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κόσμο μετά την Κίνα και τον κυρίαρχο ρόλο της  στην αγορά της Ν.Α. Ασίας καθώς και  οι προοπτικές  που η οικονομική συνεργασία δημιουργεί.

Τέλος αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα  και η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου διαβεβαίωσε τον κ. πρέσβη  ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας μπορεί να αποτελέσει ένα σύμμαχο για τις Φιλιππίνες στην πύλη εισόδου της Ευρώπης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή