ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ EΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
19/11/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ypoyrgeio_Tourismou_F1319896109.JPG
 
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, συναντήθηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 στο Υπουργείο Τουρισμού με την Υπουργό κα. Όλγα Κεφαλογιάνννη. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων.
 
Ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ.κ. Π. Αγνιάδης, Μ. Ζορπίδης, Η. Χατζηχριστοδούλου και το μέλος της  Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΕ, κ. Σ. Σκιαδαρέσης παρέδωσαν στην κα. Όλγα Κεφαλογιάννη υπόμνημα με τις προτάσεις της ΚΕΕ, που έχουν ως στόχο αφενός την καλύτερη απόδοση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος και αφετέρου την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά των ωφελημάτων και των δυνατοτήτων του στην ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα η ΚΕΕ ζητεί:
  1. Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και την ΚΕΕ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων.
  2. Τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΕ στο Δ.Σ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
  3. Την απορρόφηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τα κατά τόπους Επιμελητήρια και την ΚΕΕ.
  4. Τη διαμόρφωση προγράμματος τουριστικής προβολής για όλες τις περιοχές τη χώρας και όχι μόνο για τους γνωστούς επιλεγμένους καλοκαιρινούς προορισμούς.
  5. Την ενδυνάμωση της Τουριστικής Αστυνομίας για την εντατικοποίηση των ελέγχων νομιμότητας σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων.
  6. Τον καθορισμό του ελάχιστου μεγέθους και της ελάχιστης απόστασης των ξενοδοχείων all inclusive από τους οικισμούς και τις οργανωμένες αγορές.    
Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόταση της ΚΕΕ για θεσμοθέτηση της συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού σε μόνιμη βάση και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα ανταποκριθεί σε αυτό θετικά και εποικοδομητικά.
 
Ο κ. Χονδρογιάννης ως πρόεδρος Επιμελητηρίου σε έναν κατ' εξοχήν τουριστικό προορισμό μετέφερε στην κα. Κεφαλογιάννη την αγωνία των επιχειρηματιών για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αλλά και την αισιοδοξία ότι ο τουριστικός τομέας μπορεί να γίνει η ατμομηχανή που θα οδηγήσει την χώρα στην ανάκαμψη. Επιπλέον στη συνάντηση τέθηκαν θέματα ειδικού τοπικού ενδιαφέροντος, τα οποία θα εξειδικευτούν σε νέα συνάντηση στο πλαίσιο της προσεχούς Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς 22-23 Νοεμβρίου 2013.
 
HONDROGIANNIS-1_25_F1272807268.JPG
 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή