ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
CORFU MEETS BAVARIA ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΈΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ»
23/09/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Τον Οκτώβρη η καρδιά του Ελληνικού Bartending χτυπάει στην Κέρκυρα. Στα πλαίσια του Corfu Beer Festival με τον διακριτικό τίτλο “Corfu Meets Bavaria” θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια με αρωγό την «Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος».

Τετάρτη 9/10/2013 Εισαγωγικό Σεμινάριο στην Τέχνη του Bartending (1st level)
Από ώρα 12:00 έως 17:00 (6 εκπαιδευτικές ώρες) στο Café στο Π.Φρούριο Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί εισαγωγικό σεμινάριο στην Τέχνη του Bartending (1st level) για τα δόκιμα μέλη και για τους φίλους της ΕΜΕ του νομού Κερκύρας και της ευρύτερης περιοχής. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης πιστοποιημένη από την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος. Το σεμινάριο διεξάγεται δωρεάν για τα ταμειακά ενήμερα μέλη ΕΜΕ ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμη φίλοι συνάδελφοι και όποιοι νέοι Bartenders θέλουν να εγγραφούν καλύπτοντας το κόστος της ετήσιας συνδρομής των 40 ευρώ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Κοντοστάνος Ανδρέας 6947384121
Βλάχος Σπυρίδων 6987227780

Πέμπτη 10/10/2013 Παρασκευή Cocktail με Τοπικά Κερκυραϊκά Προϊόντα
Στον χώρο της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας θα διεξαχθεί δίωρο σεμινάριο με θέμα την παρασκευή Cocktail με την χρήση τοπικών προϊόντων. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν άρωμα Κέρκυρας και αυτά θα είναι: Βιολογικό Μέλι Ερείκουσας ,Κουμ-Κουατ ανθός λικέρ, Κουμ-Κουατ λικέρ φρούτου, Κερκυραϊκή Μπύρα, Σπιτικές μαρμελάδες από τις Σινιές Κέρκυρας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν νέες Cocktail γεύσεις με την προσθήκη τοπικών προϊόντων Κέρκυρας καθώς και ανανεωμένα Classic Cocktails αντικαθιστώντας βασικά συστατικά τους με τοπικά προϊόντα Κέρκυρας.
Εισηγητές Σεμιναρίου : Ζάππας Δημήτρης IBA Trainer,Μέλος Δ.Σ ΕΜΕ με βοηθό Bartender τον Κοντοστάνο Ανδρέα (Μέλος ΕΜΕ,YOUNG BARTENDER 2012)
Στο σεμινάριο θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ένωσης Μπάρμαν Ελλάδος Κόλτσιος Ιωάννης.
Ώρα Διεξαγωγής: 16:00

Παρασκευή 11/10/2013 Παρασκευή Cocktail με Μπύρα και Παρουσίαση Γαρνιτούρας Cocktail
Στον χώρο της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας θα διεξαχθεί δίωρο σεμινάριο χωρισμένο σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος θα παρακολουθήσετε παρασκευή Cocktails με μπύρα, μια μοναδική κατηγορία σε Cocktail καθώς ξεχωρίζει προσδίδοντας ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά σε ένα Cocktail.
Στο δεύτερο μέρος θα παρακολουθήσετε δημιουργία γαρνιτούρας , ένα βασικό στοιχείο της παρουσίασης ενός Cocktail. Ως επιπλέον βοήθημα θα δοθεί βιβλίο με οδηγίες και φωτογραφικό υλικό.
Εισηγητές Σεμιναρίου : Βλάχος Σπυρίδων (Μέλος ΕΜΕ, 3φορές Πανελλήνιος Πρωταθλητής σε κλασικούς και εταιρικούς cocktail διαγωνισμούς) με βοηθό Bartender τον Κοντοστάνο Ανδρέα (Μέλος ΕΜΕ,YOUNG BARTENDER 2012) Bartenders της εταιρίας Real Bars bar Services.
Στο σεμινάριο θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ένωσης Μπάρμαν Ελλάδος Κόλτσιος Ιωάννης.
Ώρα Διεξαγωγής: 16:00

Σάββατο 12/10/2013 Σύγχρονες Τάσεις Bartending
Στον χώρο της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιϊας θα πραγματοποιηθεί ομιλία και συζήτηση από τον πρόεδρο της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος Ιωάννη Κόλτσιο και τα Μέλη του Δ.Σ της ΕΜΕ, Ζάππα Δημήτρη και Γιορντάμη Μάκη σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις στο Bartending, την υπεύθυνη κατανάλωση, την κοινωνική ευθύνη και την Ελληνική αγορά των μπαρ.
Ώρα Διεξαγωγής: 16:00

Κόστος Σεμιναρίων: Τα σεμινάρια διεξάγονται δωρεάν για τα ταμειακά ενήμερα μέλη ΕΜΕ, οποιοσδήποτε άλλος θέλει να συμμετάσχει στα σεμινάρια θα πρέπει να πληρώσει 15 euro κατά την άφιξη του στον χώρο πριν την έναρξη του σεμιναρίου, με την συμμετοχή στο δεύτερο σεμινάριο το τρίτο σεμινάριο θα είναι δωρεάν. Τα έσοδα θα πάνε προς τον φορέα για την κάλυψη εξόδων του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site του φεστιβάλ : www.corfubeerfest.com
Για να κλείσετε θέση στα σεμινάρια δηλώστε συμμετοχή στο :
info@corfubeerfest.com
corfubeerfestival.com
Seminario_Barman_F1957675597.jpg

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή