ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
23/07/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή που απέστειλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στη Διοίκηση της οποίας συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη επαναφέροντας την πρόταση για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων του ΕΣΠΑ μέσω του εκτεταμένου δικτύου των 59 Επιμελητηρίων της χώρας.

Η Κ.Ε.Ε.Ε προτείνει την άμεση αξιοποίηση χρημάτων του ΕΣΠΑ ύψους τουλάχιστον 2δις ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να ανέλθουν μέχρι και στα 6δις με την ενεργό συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας, στη διαδικασία διοχέτευσης των πόρων αυτών στις ελληνικές επιχειρήσεις, με σκοπό την ταχύτερη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων από τα κοινοτικά ταμεία, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την αύξηση της απασχόλησης.

Τα κονδύλια αυτά με τη συνδρομή της Κ.Ε.Ε.Ε και μέσω του δικτύου των 59 τοπικών επιμελητηρίων θα διατεθούν, μέσα από συγκεκριμένο ελεγκτικό μηχανισμό καταβολής, προκειμένου να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία και οι παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, που με τη σειρά τους θα προσφέρουν θέσεις εργασίας. Επιπλέον, τα Επιμελητήρια, μέσω της δικτύωσής τους με Επιμελητήρια του εξωτερικού θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Διαβάστε συνημμένο το πλήρες κείμενο της επιστολής

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos KEEE22_F770604931.07.2013.pdf