ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
30/05/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του οτι το πρόγραμμα Ενίσχυση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ που αναφέρεται στους κλάδους του Εμπορίου, Υπηρεσιών, Μεταποίησης και Τουρισμού έληξε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα, στο σύνολο της χώρας υπεβλήθησαν 23.045 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 3.756.042.033 ευρώ με αιτούμενη επιχορήγηση 1.568.117.007 ευρώ, έναντι 456 εκατ. ευρώ που είναι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός. Στην ουσία παρατηρούμε ότι ο προϋπολογισμός του εν λόγω προγράμματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπερκαλύφθηκε 4 φορές περίπου.
 
Το Επιμελητήριο της Κέρκυρας και συγκεκριμένα το Γραφείο Ενημέρωσης Επενδυτών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης γενικά για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και αποτέλεσε κομβικό σημείο ενημέρωσης αλλά και συμβουλευτικής στήριξης καθώς ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του ΕΦΕΠΑΕ και των μελών του Επιμελητηρίου, απαντώντας και ενημερώνοντας καθημερινά ερωτήματα καίριας σημασίας για τον δυνητικό επενδυτή. Η ανταπόκριση των Κερκυραίων επιχειρηματιών νέων και υφιστάμενων ήταν πολύ μεγάλη γεγονός που αποδεικνύεται από τις προτάσεις που υπεβλήθησαν στο Νομό. Συγκεκριμένα υπεβλήθησαν 411 προτάσεις, 97 προτάσεις  στον κλάδο του Εμπορίου-Υπηρεσιών, 56 στην Μεταποίηση και όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο για τον κλάδο του Τουρισμού όπου εκεί υπεβλήθησαν 258 προτάσεις.
 
Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων τα οποία έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Κέρκυρας και θα συνεχίζει να αναλαμβάνει με έγκυρη πληροφόρηση, συμβουλευτική υποστήριξη και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μελών του.
 
Διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου
 
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIOTYPOU-STATISTIKAMME_F350820652.pdf