ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΙΝΔΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΝTΙΠΡΟΣΩΠΟ
11/04/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 8/4/2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του  Επιμελητηρίου Κέρκυρας μεταξύ του  κ. Samykannu Rajendran, Εμπορικού εκπροσώπου της Πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα  και του Προέδρου του Επιμελητηρίου  κ.Χονδρογιάννη. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Γεν.Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ.Στέφανος Σπάτουλας ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης των Επιχειρήσεων κ.Καλούδης Βασίλειος και  η κ. Έλενα Καρούμπη, Μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του  Μεταποιητικού Τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας .

 

Η συνάντηση είχε ως επίκεντρο την ενίσχυση του Εμπορίου μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών στην Κέρκυρα (Ελλάδα) και την Ινδία. Κατά τη διάρκειά της, δόθηκε έμφαση στην σύνδεση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να συνάψουν εμπορικούς δεσμούς, με ινδικές και ελληνικές εταιρείες, για συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού και την προώθηση των γεωργικών προϊόντων.

 

 

Ο κ. Rajendran αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς μακροχρόνιους δεσμούς των δύο χωρών και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, έδωσε μία λεπτομερή περιγραφή της Ινδικής οικονομίας και σημείωσε τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που παρέχονται για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων.

 

 

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Χονδρογιάννης εξέφρασε την επιθυμία, το Επιμελητήριο και η Ινδική Πρεσβεία να έχουν τακτικές αλληλεπιδράσεις για τη διεξαγωγή συζητήσεων και εκδηλώσεων προς όφελος και των δύο πλευρών όσον αφορά τις εξαγωγές και τις επενδύσεις σε τρόφιμα και ποτά, βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα, καθώς και για τη διερεύνηση των επιχειρηματικών ευκαιριών στον κλάδο του Τουρισμού.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIOTYPOU_F-1945452591.docx