ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Πρόγραμμα «Πράσινος Αγροτουρισμός» Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0
06/07/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Κέρκυρα 06.07.2022

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Πρόγραμμα Πράσινος Αγροτουρισμός Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων ως Φορέας Υλοποίησης δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) Ελλάδα 2.0, ότι εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Α.Π.: 164/7-04-2022 που αφορά την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο υποέργο 3 «Πράσινος αγροτουρισμός» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5164846).

 

Η Δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 49.006.000,00€, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης ξεκινά στις 12/07/2022 12:00 μ.μ. και λήγει στις 30/09/2022 12:00 μ.μ. 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Οι δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν

  1. Την Αίτηση Ενίσχυσης (σύμφωνα με το Παράρτημα IV: Αίτηση ενίσχυσης) και
  2. Τον Φάκελο Δικαιολογητικών για την έγκριση της πρότασης (σύμφωνα με το Παράρτημα Ι: Λίστα δικαιολογητικών)

 

Η αίτηση μαζί με το σύνολο των δικαιολογητικών υποβάλλονται με ψηφιακή υπογραφή (όπου απαιτείται) στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου www.gov.gr στην ενότητα Γεωργία και κτηνοτροφία/Γεωργική Επιχειρηματικότητα, αφού πρώτα ο χρήστης κάνει εγγραφή.

 

Η απόφαση έχει δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αναρτηθεί στις ιστοσελίδες:

 

Ως Φορέας Υλοποίησης (ΦΥ) ορίζεται η Υπηρεσία Διαχείρισης Έργων Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μέχρι ορισμού του ΦΥ, χρέη ΦΥ ασκεί η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Ο ΦΥ θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης αμέσως μετά την οριστικοποίηση των πρώτων αιτήσεων ενίσχυσης για την έγκριση της Αίτησης Χρηματοδότησης.

 

Για διευκόλυνση των τελικών αποδεκτών ενίσχυσης, ο ΦΥ  συνέταξε ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ –ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ που έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας ΕΔΩ   και   ΕΔΩ

 

Σημειώνεται ότι τυχόν ερωτήματα αναφορικά με την απόφαση μπορούν  να αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  entamposi@hq.minagric.gr   και akessisi@hq.minagric.gr με  ΘΕΜΑ: “ΕΡΩΤΗΜΑ_ΤΑΑ_16626_sub3- Πράσινος αγρο-τουρισμός. Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5164846”

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ