ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | H Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα - 158 χρόνια ελευθερίας
20/05/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Κέρκυρα 20.05.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

H Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα - 158 χρόνια ελευθερίας

 

FOTOΗ επιθυμία των κατοίκων των Επτανήσων για αυτοδιάθεση και ελεύθερη ζωή αποτελούσε πάντα οδηγό στους αγώνες τους. Η ίδρυση του Νέου Ελληνικού κράτους έκανε την ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα, απόλυτο στόχο.

 

Στις 21 Μαΐου 1864 το όνειρο της ένωσης και της ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό έγινε πραγματικότητα  μετά από έξι και πλέον αιώνες κατοχής από ξένες δυνάμεις, καθώς η Βρετανία παραχώρησε το Ηνωμένον Κράτος των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα.

 

Σκληροί αγώνες που βρήκαν έκφραση μέσα από το κίνημα των Ριζοσπαστών Βουλευτών σηματοδότησαν την πορεία προς την ένωση μετά την απόφασή τους στο ιστορικό κτίριο της Ιονίου Βουλής. Τα Επτάνησα έκτοτε αποτέλεσαν κοιτίδα ιστορίας, πολιτισμού, παράδοσης, δημοκρατικών αρχών και επιχειρηματικότητας για το νέο κράτος και οι συμπατριώτες μας διακρίθηκαν, προόδευσαν και μεγαλούργησαν σε ολόκληρο τον κόσμο, σφραγίζοντας με το έργο τους τη νέα Ελληνική πραγματικότητα.

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας αποτίει φόρο τιμής και σεβασμού σε εκείνους που αγωνίστηκαν για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Τιμάμε την κοινή ιστορική πορεία των νησιών μας. Αναδεικνύουμε και προβάλλουμε όσα μας ενώνουν κι ευχόμαστε η κοινή ιστορική μας πορεία και οι εθνικοί και κοινωνικοί αγώνες των Επτανησίων, που οδήγησαν στην Ένωση, να αποτελέσουν οδηγό με στόχο την πρόοδο και την προκοπή των νησιών μας.

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ