ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΕΣΤΙΑΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
10/02/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

            

Κραυγή αγωνίας βγάζουν καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης, του κλάδου που έχει πληγεί ενδεχομένως περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, από το παρατεταμένο Lockdown που έχει επιβληθεί, ελέω πανδημίας.

 

Οι επαγγελματίες της εστίασης, ειδικά οι πιο μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι εποχικές, καλούνται να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού οι διαρκείς αναστολές λειτουργίας και οι περιορισμοί, σε συνδυασμό με την έλλειψη στοχευμένων και εξειδικευμένων μέτρων  στήριξης  του κλάδου και  με τα "έξοδα" που τρέχουν,  δημιουργούν μια κατάσταση ασφυκτική, ενώ  χιλιάδες  είναι αυτοί που βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της  χρεοκοπίας και του λουκέτου.

 

Την ώρα που  στους  υπόλοιπους κλάδους  γίνονται κάποια δειλά βήματα, η εστίαση  συνεχίζει να μαραζώνει, καθώς θα  πρέπει να  περιμένει, σύμφωνα με τα δεδομένα, κάποιους μήνες ακόμη το πράσινο φως για να επανέλθει στην  κανονικότητα ,με το delivery και το take away να είναι η μόνη διέξοδος.

 

Υπάρχουν  80.000 επιχειρήσεις εστίασης και το ένα τρίτο απειλείται με λουκέτο. Υπάρχουν 330.000 εργαζόμενοι στην εστίαση, τον δεύτερο  εργοδότη μετά  το δημόσιο, με πολλούς από αυτούς να αντιμετωπίζουν πλέον θέμα  επιβίωσης.

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκ του θεσμικού του ρόλου, κατανοώντας τα προβλήματα του κλάδου, επανειλημμένα με υπομνήματα  και επιστολές αλλά και μέσω τηλεδιασκέψεων τα  έχει μεταφέρει στην κυβέρνηση περιμένοντας ουσιαστική και στοχευμένη  στήριξη  από την πολιτεία στον πολύπαθο αυτό κλάδο.

 

Με  αφορμή τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται από τον συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου, το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκφράζει την στήριξή του στα  δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και μέσα από τον θεσμικό του  ρόλο θα συνεχίζει  να πιέζει προς κάθε  κατεύθυνση για την επίλυσή τους.

Με εκτίμηση

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗ