ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ
23/03/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει για την έκβαση της υπόθεσης της ΑΕΠΙ, καθώς στις 20/3/2018 το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από σύσκεψη με το Σωματείο δημιουργών, την Ένωση Εκδοτών Μουσικής και το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΕΠΙ, αποφάσισε την ανάκληση της αδείας της ΑΕΠΙ.

 

Η συμβολή της απερχόμενης διοικήσεως της ΚΕΕΕ στο εν λόγω θέμα ήταν καταλυτική.

 

Συγκεκριμένα, το απερχόμενο προεδρείο της ΚΕΕΕ, μέλος του οποίου ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, από το 2006 έως τα τέλη του 2017, ξεκίνησε επίπονες και συνεχείς προσπάθειες υποβάλλοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΚΕΕΕ αγωνίστηκε ώστε να τηρηθούν οι νόμιμες  διαδικασίες, παρεμβαίνοντας επί των νομικών θεμάτων και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στα μέγιστα ώστε να ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ.

 

Επιπροσθέτως, η ΚΕΕΕ είχε προτείνει να αναλάβουν την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών στοιχείων ορκωτοί λογιστές, γεγονός που αποδείχθηκε εξαιρετικά ωφέλιμο και έδωσε νέα στοιχεία στην υπόθεση.

 

Το πόρισμα όπου συνέταξαν οι ορκωτοί λογιστές αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος χρηστών και δικαιούχων.

 

Σήμερα αισθανόμαστε δικαίωση της αδιάλειπτης προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια και εκτιμούμε ότι, σύμφωνα με το σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας περί έκτακτης διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο κατατέθηκε, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κενό που θα δημιουργηθεί από την ανάκληση της αδείας της ΑΕΠΙ, θα τελειώσει σύντομα όλη αυτή η ταλαιπωρία προς όφελος των μελών μας.

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos 23_3_2018ANAKLISTHIKEIADEIATISAEPI_F1972023864.docx