ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Προκλήσεις του γερμανικού και του ελληνικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης»
02/12/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για το Συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με θέμα  «Προκλήσεις του γερμανικού και του ελληνικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης»  που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών 8-10.12.2016.

 

Τα Ελληνικά Επιμελητήρια στο πλαίσιο της εκπροσώπησης των συμφερόντων των επιχειρήσεων - μελών τους, αλλά και τα Επιμελητήρια των άλλων μεγάλων οικονομιών της Ευρωζώνης, όπως της Γερμανίας, κατέχουν βασικό μερίδιο στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και αποτελούν το βασικό επικοινωνιακό σύνδεσμο και τον πάροχο υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις.

 

Ειδικότερα τα Γερμανικά Επιμελητήρια αποτελούν το σημαντικότερο πυλώνα του συστήματος της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με βασική προϋπόθεση την ανάπτυξη στενής και ομαλής συνεργασίας με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας (στο οποίο υπάγεται το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - BIBB), το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας (BMAS - στο οποίο υπάγεται ο οργανισμός απασχόλησης), καθώς και με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας. Η εν λόγω συνεργασία οδηγεί σε επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς και κατ’ επέκταση στην «παραγωγή» του κατάλληλου προσωπικού που θα διαθέτει τις αναγκαίες εξειδικευμένες γνώσεις, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη μιας βιώσιμης μικρής και μεσαίας επιχείρησης.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, το οποίο θα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους Έλληνες και Γερμανούς από τα Επιμελητήρια των δύο χωρών, καθώς επίσης και στα εμπλεκόμενα υπουργεία, θεσμικά όργανα και κοινωνικούς εταίρους, θα λάβουν χώρα:

  • Η  παρουσίαση του Ελληνικού και Γερμανικού συστήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  • Η παρουσίαση των συμμετεχόντων και η περιγραφή του ρόλου των Επιμελητηρίω και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων και συνδέσμων.
  • Η ανάδειξη των μελλοντικών και καινοτόμων τάσεων που τείνουν να επηρεάσουν την εκπαίδευση και κατάρτιση.
  • Ενώ σε κάθε ενότητα θα ακολουθήσουν επικοδομητικοί διάλογοι με στόχο την ουσιώδη ενημέρωση των συμμετεχόντων.

Οι στόχοι του συνεδρίου είναι:

  • Να δοθούν ερεθίσματα για την εξέλιξη του τομέα εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα.
  • Η έναρξη ενός εποικοδομητικό διαλόγου με προοπτική για μελλοντική διεύρυνση της συμμετοχής των ειδικών του χώρου.
  • Η δικτύωση όλων των συμμετεχόντων αλλά και των ενδιαφερόμενων.
  • Η σωστή κατανομή των αρμοδιοτήτων. 
  • Η εμβάθυνση, αλλά και η επέκταση των συνεργασιών μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Επιμελητηρίων, εντείνοντας τη μεταφορά εξιδικευμένης γνώσης στο πλαίσιο της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης και τέλος
  • Ο καθορισμός τωνεπόμενων βημάτων κι εντοπισμός δυνατοτήτων και προοπτικών.

 

 

Με εκτίμηση

 

ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας 
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos DELTIOTYPOU_SYNEDRIO_EPAGGELMATIKHS_EKPAIDEUSHS_F1205388176.pdf