ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Επίσκεψη της Πρέσβειρας του Ισραήλ στο Επιμελητήριο Κέρκυρας
10/11/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

20161107_115107_F999860077.jpg

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Μεταλληνός και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Νίκος Χειρδάρης υποδέχτηκαν την Πρέσβειρα του Ισραήλ κα. Irit Ben – Abba συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Εβραϊκής κοινότητας κο. Ζαχαρία Ματαθιά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα ανάπτυξης τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συζήτησε με την Πρέσβειρα του Ισραήλ για θέματα τουρισμού και για τις επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με το τουρισμό και τα τρόφιμα. Ανέφερε το πρόβλημα των σκουπιδιών, ανέλυσε τις κινήσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο και τόνισε την ανάγκη επίλυσης του συγκεκριμένου θέματος. Η Πρέσβειρα του Ισραήλ ανέλυσε τον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών στο Ισραήλ καθώς και τη διαδικασία αφαλάτωσης, όπου είναι η διεργασία αφαίρεσης αλάτων από μια αλατούχα ουσία και κυρίως από αλατούχα ύδατα, για να γίνει πόσιμο το νερό.

Έγινε πρόσκληση από την Πρέσβειρα του Ισραήλ στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για να συζητήσουν στο Ισραήλ ένα project που θα έχει σχέση με τον τουρισμό και τη συνεργασία των δύο χωρών, συγκεκριμένα της Κέρκυρας, με σκοπό την αύξηση του τουρισμού. Τόνισε ότι ήδη υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εύκολη μετακίνηση, καθώς υπάρχει απευθείας πτήση από Τελ Αβίβ προς Κέρκυρα, οπότε αυτό καθιστά ευκολότερη τη μετακίνηση. Ο Πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση και είπε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

  

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIOTYPOU_PRESVEIRAISRAIL_F1851764187.pdf