ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Ευχαριστήρια Επιστολή από Πρόεδρο ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.
02/11/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης ενημερώνει για την ευχαριστήρια επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.) κο. Παντελή Αντωνιάδη για τη φιλοξενία που παρείχε το Επιμελητήριο Κέρκυρας στα πλαίσια της εποικοδομητικής τους συνάντησης με σκοπό την ενημέρωση για τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες αλλά και για τις ενέργειες που έχει κάνει ο σύλλογος μέχρι τώρα [δικαστικές και όχι μόνο], καθώς και τις μελλοντικές ενέργειες που θα γίνουν.

 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 

Αξιότιμε κε Πρόεδρε, μέλη του Δ.Σ, λοιπά μέλη,

 

Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία σας, στα πλαίσια εποικοδομητικής συνάντησης μας που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας την 13η Σεπτεμβρίου 2016.

 

Θεωρούμε σημαντική την χάραξη κοινωνικής συμμαχίας, όπου στα πλαίσια αυτά νιώσαμε πως κινηθήκαμε με το Ιστορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπως αυτό εκπροσωπείται από άξια πρόσωπα.

 

Σε συνέχεια ενημέρωσης μας για το οξύτατο και επί το πλείστων κοινωνικό θέμα των δανειοληπτών με ρήτρα ελβετικού φράγκου, που άφορα χιλιάδες πολίτες, πολλοί εξ’ αυτών από το Ιόνιο αλλά και ειδικότερα από τη ΚΕΡΚΥΡΑ , σας γνωρίζουμε προς κοινοποίηση των μελών σας, τα κάτωθι:

 

 Α) Είναι γνωστό, ότι ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) πρωτοστατώντας, αποφάσισε την δικαστική επιδίωξη της δικαίωσης των μελών του. Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε με την  Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΓΟΚΕ) και το ΙΝΚΑ/ΚΡΗΤΗΣ και έτσι ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία μέσω συλλογικών αγωγών κατά των συστημικών τραπεζών, οι οποίες χορήγησαν τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Σημαντικό είναι να τονισθεί ότι δικαστική απόφαση συλλογικής αγωγής δύναται να «παράξει νόμο», κάτι που θα αποτελέσει οριστική επίλυση και λύτρωση για χιλιάδες οικογένειες. Πιο συγκεκριμένα, το δεδικασμένο συλλογικής αγωγής μπορεί να περιληφθεί σε απόφαση του  αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης  και ως εκ τούτου να προσαρμοστεί η συναλλακτική συμπεριφορά των τραπεζικών ιδρυμάτων στο δεδικασμένο της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

 

Μόλις πριν λίγο διάστημα η δικαιοσύνη απήντησε ηχηρά, μέσω  της υπ΄ αριθμ. 334/2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί της  συλλογικής αγωγής  την οποία έκανε δεκτή κατά της τράπεζας EUROBANK. Το σύνολο των αιτημάτων των χιλιάδων εναγόντων γίνεται ΔΕΚΤΟ (πλην της άμεσης εκτελεστότητας) ικανοποιώντας έτσι το υψηλό αίσθημα δικαίου χιλιάδων οικογενειών δανειοληπτών ελβετικού φράγκου, ανοίγοντας τον δρόμο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς η Ελλάδα πρωτοπορεί σε επίπεδο Συλλογικής αγωγής με την εν λόγω ιστορική απόφαση.

 

Ως εκ τούτου ο ΣΥΔΑΝΕΦ με αίσθημα ευθύνης (με την ίδια ομάδα νομικών που πέτυχε την Ιστορική 1η σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αγωγή) βαδίζει στο επόμενο δικαστικό στάδιο (ΕΦΕΤΕΙΟ), περιλαμβάνοντας κάθε μέρα δανειολήπτες (με την διαδικασία της προσθήκης παρέμβασης). 

 

Χρονικό περιθώριο συμμετοχής : Ανοικτό 

 

 Β) Επίσης στις 02/11/2016 έχει καθοριστεί η Πρωτόδικη Συλλογική εκδίκαση που ασκούμε κατά της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Χρονικό περιθώριο συμμετοχής (με την διαδικασία πρόσθετης παρέμβασης)  : Έκλεισε

 

 Γ)  Στις 23/11/2016 έχει καθοριστεί η Πρωτόδικη Συλλογική εκδίκαση που ασκούμε κατά των τραπεζών ΑΛΦΑ και ΕΘΝΙΚΗΣ

 

Χρονικό περιθώριο συμμετοχής : Έως 07/11/2016

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2114072755 και 6936707030

 

Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-14:00

 

Δευτέρα έως και Πέμπτη 17:00-21:00 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή