ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Φινλανδίας στο Επιμελητήριο Κέρκυρας
28/09/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

14508585_F1517030797.jpg

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, υποδέχτηκε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο τον αξιότιμο Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα κ. Pauli Makela, ο οποίος πραγματοποίησε κύκλο εθιμοτυπικών επαφών στην Κέρκυρα.

 

Ο κ. Pauli Makela έδειξε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού και δήλωσε ότι η Κέρκυρα είναι ένας τόπος που γοητεύει τους Φινλανδούς που την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Κέρκυρα γύρω στους 6.000 τουρίστες από την Φινλανδία και ότι η ροή τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα δείχνει αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια.

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα τουρισμού των δύο χωρών, σε θέματα υποδομών και συνδεσιμότητας των δύο περιοχών όπως επίσης σε θέματα μεταποίησης παραδοσιακών προϊόντων. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρέσβη για την τρέχουσα κατάσταση και περιέγραψε τις εξελίξεις που διαδραματίζονται το διάστημα αυτό σε θέματα ιδιωτικών και κρατικών επενδύσεων και υποδομών. Επίσης, αναφέρθηκε σε όλα τα προϊόντα που παράγονται στην Κέρκυρα όπως το λάδι, το κρασί, η μπύρα, τα αλλαντικά, το νούμπουλο Κερκύρας, τα  τυροκομικά, το κουμ κουάτ, τα σαπούνια κλπ.

 

Ακολούθησε μεταξύ των δύο πλευρών ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και επισφραγίστηκε η συνάντηση με την  κοινή συμφωνία για περαιτέρω συνεργασία των δύο περιοχών δηλώνοντας πρόθυμοι να ανανεώσουν το ραντεβού τους και να συζητήσουν εκ νέου και περισσότερο αναλυτικά για θέματα συνεργασίας Κέρκυρας – Φινλανδίας. 

 

 

 

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIOTYPOU_PRESVISFINLANDIAS_F1844717996.pdf