ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
«Γευστικό ταξίδι με μεσογειακά τυριά»
05/10/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δράσεις του προγράμματος Lactimed στην Κέρκυρα, όπως είχαν σχεδιαστεί από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και με την σημαντική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

 

Η Κέρκυρα αποτέλεσε σταθμό και προορισμό της δραστηριότητας Road Show που είχε σκοπό και στόχο την έκθεση και γευσιγνωσία τυροκομικών προϊόντων πέντε πιλοτικών περιοχών της Μεσογείου, την Θεσσαλία, την κοιλάδα της Μπεεκα και Μπακμπαελ του Λίβανου, την Αλεξάνδρεια και Μπεχειρα της Αιγύπτου, την Μπιζερτε και Μπεεζα της Τυνησίας και την Σικελία της Ιταλίας.

 

Η έκθεση έλαβε μέρος μπρος από την είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διασκευασμένο περίπτερο και δόθηκε η ευκαιρία στο κερκυραϊκό κοινό να δοκιμάσει γεύσεις τυριών των περιοχών αυτών. Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και μαθητές του Γυμνασίου καθώς και μικρά παιδιά  νηπιαγωγείου.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη μια πιο στοχευμένη ενέργεια, ήτοι ένα εργαστήριο γευσιγνωσίας με την συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων της Κέρκυρας και Εκπροσώπων Κερκυραίων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τα τυριά.

 

Και στις δυο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και οικονομικός επόπτης της ΚΕΕ κύριος Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και πολλοί σημαντικοί επιχειρηματίες της Κέρκυρας. Ο κύριος Χονδρογιάννης εξήρε την προσπάθεια και σημείωσε ότι αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Κέρκυρας.

 

Το Road Show έληξε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου με την παρουσίαση της έκθεσης στην Αθήνα.


Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
DELTIOTYPOUGEFSTIKOTAXIDIMEMESOGEIAKATYRIA_F605838682.docx