ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
«Γευστικό ταξίδι με μεσογειακά τυριά»
25/09/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος LACTIMED ENPI MED  διοργανώνουν την δράση «Ανταλλαγές εμπειριών των παραγωγών και παρουσιάσεις των μεσογειακών τυριών σε πόλεις της Ελλάδος- Road-Show».


Το πρόγραμμα LACTIMED στοχεύει στην δημιουργία και ενθάρρυνση αγροτικών clusters για καινοτόμα και τυπικά γαλακτοκομικά προϊόντα της Μεσογείου (www.lactimed.eu).


Θα παρουσιάσουν τα τυριά τους 20 τυροκόμοι και παραγωγοί από περιοχές μεσογειακών χωρών (Αίγυπτος, Λίβανος, Τυνησία, Ιταλία και Ελλάδα-Θεσσαλία) σε κινητό περίπτερο, σε τρεις πόλεις της Ελλάδος (Λάρισα, Κέρκυρα, Αθήνα) και θα επιτρέψουν στο ελληνικό κοινό να γευτεί τα τυριά αυτά καθώς θα επισκεφτούν Ελληνικά τυροκομεία στην Θεσσαλία, τα Γιάννενα και την Αμφιλοχία.


Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 (09.00- 13.00) η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Λάρισα (πλατεία Ταχυδρομείου).
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 (09.00-13.00) θα γίνει έκθεση των τυριών στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας (εμπρός από την είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου),  ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας (6-8 μμ) θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος και οργάνωση Εργαστηρίου γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Λέσχη Αρχιμαγείρων της Κέρκυρας, στο ξενοδoχείο AQUIS MON REPOS στην Γαρίτσα.


Τέλος την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 (09.00-13.00) η έκθεση θα λάβει χώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα.


Στις συναντήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία οι ενδιαφερόμενες  επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, έμποροι κ.α.) να έλθουν σε επαφή με τους τυροκόμους των μεσογειακών αυτών περιοχών και να εξεταστούν δυνατότητες εμπορικών ή άλλων συνεργασιών.


Για κάθε πρόσθετη πληροφορία παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Κέρκυρας αρμόδια κα. Τσολακίδου Κωνσταντίνα τηλέφωνο επικοινωνίας 2661081026, email. tsolakidou@corfucci.gr.

 


Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
D_F742692642.T.25_9_2015ROADSHOW.doc