ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
24/09/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών:

«Η εκλογική αναμέτρηση ανέδειξε την νέα κυβέρνηση η οποία καλείται να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα αποκατάστασης της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και συγχρόνως την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά.
Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις. Είναι αναγκαίο να δοθεί προτεραιότητα στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην πολιτική σταθερότητα.
Η εφαρμογή της νέας συμφωνίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως με προσπάθεια και σωστή διαχείριση ευελπιστούμε να ανακάμψει η Ελληνική Οικονομία και να προσελκύσουμε ως Χώρα νέους επενδυτές.
Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα σταθερό εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης όπου να ξεκαθαρίζει το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη ρευστότητα, τη μείωση γραφειοκρατίας και τη διατήρηση των Ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ.
Η ΚΕΕΕ ως το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης της Επιμελητηριακής Κοινότητας, έχει ήδη καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση προς την κυβέρνηση με προτεινόμενα ισοδύναμα ύψους 4,6 δισ. ευρώ που μπορούν να υποκαταστήσουν τα αντιαναπτυξιακά μέτρα της νέας συμφωνίας και δηλώνει ότι θα είναι ενεργά συμμέτοχη στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάκαμψη και πρόοδο της οικονομίας».


Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας


Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή