ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»
11/09/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα: 12.00μ.μ. τα εγκαίνια του «Σπιτιού των Γεύσεων» στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

 

Το Σπίτι των Γεύσεων δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Intra: Εισαγωγή καινοτομιών στην παραγωγή Παραδοσιακών Κερκυραϊκών Γεωργικών προϊόντων διατροφής για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ – Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» που  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας  Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013 και αποτελεί αφενός μία μόνιμη έκθεση των καινοτομιών στον τομέα των παραδοσιακών και των τυπικών / τοπικών προϊόντων προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και το ευρύ κοινό και αφετέρου μια θερμοκοιτίδα που θα παράσχει στοχευμένες υπηρεσίες προς τις ΜΜΕ - Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση, συμπ. spin-offs (επιχειρήσεις έντασης γνώσης/τεχνοβλαστοί) και start-ups (νεοφυείς επιχειρήσεις).

 

Ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να προωθήσουμε την Κερκυραϊκή Επιχειρηματικότητα υποστηρίζοντας και διαμορφώνοντας εργαλεία για την ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των Κερκυραϊκών επιχειρήσεων. Το αποτέλεσμα αυτού του έργου είναι το εκθετήριο παραδοσιακών Κερκυραϊκών προϊόντων καθώς και η αίθουσα τεκμηρίωσης καινοτομιών. 

 

Επίσης τόνισε ότι η προσπάθειά αυτή θα συμπληρωθεί από το σήμα ποιότητας που έχει αναλάβει ν ’αναπτύξει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τη βάση δεδομένων και καινοτομιών που αναπτύσσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 

Τέλος επεσήμανε ότι το έργο  INTRA Ευρωπαϊκής Συνεργασίας Ελλάδας Ιταλίας της Ε.Ε. αποτελεί απόδειξη πως το Επιμελητήριο αξιοποιεί τους Ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για καλύτερη εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Οι παραγωγοί που μέχρι στιγμής συμμετέχουν στο «Σπίτι των Γεύσεων» είναι 24 εκ των 35 που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και στο προσεχές διάστημα αναμένουμε τη συμμετοχή και των υπόλοιπων Κερκυραίων παραγωγών.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου εκπροσωπώντας τον παραγωγικό, οικονομικό και πολιτικό ιστό της Κέρκυρας.

 

Μετά τα εγκαίνια έλαβε χώρα γευστική δοκιμή παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων.

 

Το Σπίτι των Γεύσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας θα παραμένει ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από τις 9.00π.μ. έως τις 9.00μ.μ.

 

Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή