ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Απολογισμός εκδήλωσης για το πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»
24/01/2011
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

Επιμελητήριο Κέρκυρας

Κέρκυρα 24/1/2011

Δελτίο Τύπου


Το Επιμελητήριο Κέρκυρας & η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων μέλος του ΕΦΕΠΑΕ Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ, φιλοξένησε τη παρουσίαση του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός» τη Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στην  αίθουσα εκδηλώσεων «Σπύρος Δένδιας» του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2). Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος επιχειρηματιών που γέμισε την αίθουσα καθώς το Επιμελητήριο Κερκύρας έγκαιρα κάλεσε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και τα τουριστικά σωματεία για να ενημερωθούν.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων κ. Παν. Μπράμος,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Ν. Κέρκυρας κ. Δημ. Χαρίτος,  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας κ. Κων. Μπρεντάνος, καθώς και άλλοι σχετικοί με το τουρισμό φορείς οι οποίοι συνεχάρησαν το Επιμελητήριο Κέρκυρας και τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Π.  Χονδρογιάννη για την πρωτοβουλία του να διοργανωθεί άμεσα η εν λόγω ενημερωτική εκδήλωση δίνοντας τους βήμα να ακουστούν οι απόψεις και οι προβληματισμοί τους από τους διαχειριστές των προγραμμάτων. Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας ΝΔ  & πρώην Υπουργός κ. Νίκος Δένδιας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης αφού καλωσόρισε την κεντρική ομιλήτρια, Υπεύθυνη Δράσεων Τουρισμού του ΕΦΕΠΑΕ κ. Ιφιγένεια Τσούκα τόνισε ότι «η ποιότητα και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλά μόδα, αλλά αναγκαία επιχειρηματική επιλογή. Πρέπει να δοθεί έμφαση στις πράσινες και εναλλακτικές λύσεις και όλοι μας  -φορείς και επαγγελματίες- να δουλέψουμε για την ήπια τουριστική ανάπτυξη του νομού, η οποία θα αμβλύνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».

 Η κ. Ιφιγένεια Τσούκα, πήρε το λόγο και με την πληρέστατη παρουσίαση της βοήθησε ώστε να κατανοήσουν οι ενδιαφερόμενοι τις δυνατότητες βελτίωσης που προσφέρει το εν λόγω πρόγραμμα ενώ έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής των επιλέξιμων ενεργειών του προγράμματος από τις τουριστικές επιχειρήσεις. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες ενώ δέχτηκε να μεταφέρει τους προβληματισμούς των φορέων στο υπουργείο σχετικά με τις επόμενες δράσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν στο μέλλον. 

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος είναι 40% και αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις πριν την 1/1/2009. Οι επιλέξιμες ενέργειες είναι οι εξής: Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας/Ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος εξοικονόμησης ύδατος/Διαχείριση απορριμμάτων (ρύπανση, στερεά και υγρά απόβλητα)/Ανάπτυξη πράσινων πολιτικών και διαδικασιών και ενσωμάτωση προτύπων/Ενημέρωση και προβολή.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των επαγγελματιών της Κέρκυρας και θα κάνει κάθε τι δυνατό ούτως ώστε οι Κερκυραϊκές  Επιχειρήσεις να κατανοήσουν την ανάγκη άμεσης αντίδρασης στις νέες συνθήκες και  να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρει το εν λόγω Πρόγραμμα καθώς και όλες οι μορφές χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Καλεί δε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί το Γραφείο  Ενημέρωσης Επενδυτών που λειτουργεί στο  1ο όροφο  του Επιμελητηρίου  Κέρκυρας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες και να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες. Τηλ.2661081026. Αρμόδια κα Τζίνα Κυριάκη. 

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ "ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" (22/12/2010)